A verseny szabályai

 1. Az egyéni versenyen négy feladatot kell megoldani. A feladatok nem nehézségi sorrendben van. Az első feladat algebrai, a második kombinatorikai, a harmadik geometriai és a negyedik pedig számelméleti feladat.
   
 2. A csapatversenyen a csapat tagjai együtt dolgoznak a kitűzött nyolc feladaton. A feladatok nem nehézségi sorrendben vannak. Az első két feladat algebrai, a harmadik és negyedik feladat kombinatorikai, az ötödik és hatodik feladat geometriai és a hetedik és nyolcadik pedig számelméleti..
   
 3. Minden versenyző két nyelven kapja meg a feladatot, amely két nyelvet a regisztrációjánál megjelölt. Minden versenyző a maga által választott nyelven dolgozhat, amelyről a csapat vezetői fordítanak le a verseny bíráinak. A megoldásokat csak a versenyen kapott lapok első oldalára lehet írni.
  A versneyzők az verseny kezdetétől számított első 45 percben tehetnek fel. Ez a csapatversenyre is vonatkozikl.
   
 4. A versenyen csak írási és rajzolási eszközöket lehet használni. Tiltott mindenféle könyv, nyomtatott anyag, táblázat, zsebszámológép, számítógép és bármilyen kommunikációs eszköz.
   
 5. Mind a két versenyen a feladatok 8 pontot érnek. A ténylegesen elért pontok a vezetők és a helyi rendezők által történt egyeztetésen alakulnak ki. A pontozáshoz a rendezők egy megoldást a csapat vezetőinek rendelkezésére bocsátanak, mely a többi csapatvezetővel történő egyeztetésen készül el.
   
 6. Az egyéni versenyen kb. a versenyzők fele érmet kap (arany, ezüst, bronz). A kiadott érmek arány közelítőleg 1:2:3. A végső döntést a zsűri az elért pontok alapján hozza meg. Az egyforma pontszámú versenyzők egyforma díjazásban részesülnek. AZok a versenyzők, akik nem kapnak érmet és elérik a 8 pontot, valamint legalább egy feladatot megoldanak, további díjazásban részesülnek..
   
 7. A csapatverseny első, második és harmadik helyezett csapatának minden tagja arany, ezüst és bronz érmet kap. Amennyiben az első háromj helyezett között azonos pontszám lép fel, a következő módon dől el közöttük a helyezés. Az elért pontszámaikat csökkenő sorrendben rendezve ezt egy 8 jegyű számnak fogkják fel. Az a csapat végez előrébb, amelyiknek ez a száma nagyobb. Amennyiben ezek a számok is megegyeznek, akkor megosztott helyezés kerül kiadásra. A harmadiktól különböző pontegyenlőségre ez az eljáérás nem kerül alkalmazásra..

 

Látogatók

080178
MaiMai56
HetiHeti290
HaviHavi1693
ÖsszesÖsszes80178
IP: 50.19.34.255

Oktatási portálmatek.fazekas.hu

KÖMALkomal.hu